Targi STOM

W dniach od 5 do 7 kwietnia Confindustria Polonia wzięła udział w targach STOM, poświęconych ekspozycji obrabiarek, giętarek, spawarek i specjalistycznych maszyn odlewniczych oraz dogłębnej analizie najnowszych technologii przemysłowych stosowanych w tym sektorze.

Edycja 2022 targów STOM, zorganizowana przez Targi Kielce po dwuletniej przerwie, spowodowanej pandemią, odnotowała znaczące liczby pod względem wystawców i zwiedzających: około 500 firm i ponad 10 tysięcy zwiedzających, zarówno wewnątrz 7 dedykowanych hal, łącznie 30.000 metrów kwadratowych2 , jak i połączonych zdalnie.

Ożywienie sektora produkcyjnego po pandemii jest poświadczone sukcesem dni targowych i międzynarodowym charakterem uczestniczących firm z różnych krajów europejskich, w tym z Włoch (ponad 50 firm obecnych na STOM), które zaprezentowały swoje innowacyjne i najwyższej jakości produkty i rozwiązania.

Włoskie firmy były reprezentowane na stoisku Sistema Italia, współdzielonym przez Confindustria Polonia i ICE w Warszawie, a także dzięki uprzejmości UCIMU-Sistemi Per Produrre.UCIUMU jest Stowarzyszeniem Włoskich Producentów Obrabiarek, które obecnie liczy ponad 200 firm członkowskich, reprezentujących ponad 70% sektora Made in Italy. Chcielibyśmy im podziękować za cenną współpracę w promowaniu włoskiej doskonałości w sektorze produkcyjnym.

Zapraszamy do bycia na bieżąco z kolejnymi inicjatywami naszego Stowarzyszenia.