Energymixer- spotkania networkingowe dla przemysłu

Już 8 czerwca odbędzie się druga edycja “Energy Industry Mixer”, konferencji cyfrowej dedykowanej energetyce i automatyce cyfrowej. Formułą wydarzenia będzie “speed dating”, będący doskonałą okazją do budowania relacji i poznania możliwości, jakie oferuje polski rynek w zakresie redukcji kosztów energii, a co za tym idzie wpływu na środowisko, poprzez innowacyjne systemy.

W organizację wydarzenia zaangażowani są, wspólnie z Confindustria Polonia, Bosetti Global Consulting, Energemini Polska Sp. z o.o., Izba Gospodarcza Energetyki i Ochrony Środowiska i Stowarzyszenie Elektryków Polskich.

Alessandro Saglio, Dyrektor Generalny Confindustria Polonia mówi: „Confindustria Polonia jest stowarzyszeniem utworzonym w celu promowania i wspierania działalności przemysłowej i przedsiębiorczej między Włochami a Polską. Wśród interesujących nas sektorów, sektor energetyczny stanowi rosnącą szansę: świadczy o tym duża liczba włoskich firm, które niedawno weszły na polski rynek. Jesteśmy dumni z tego, że reprezentujemy wiele z nich i jesteśmy gotowi wspierać kolejne w najbliższej przyszłości, na znak wspólnej drogi w kierunku transformacji energetycznej, która już wpływa na cały kontynent europejski i gospodarki narodowe.

Aktualna edycja Energy Industry Mixer, w której jesteśmy dumnymi organizatorami, stanowi doskonałą wizytówkę innowacji, w ramach której świat biznesu i stowarzyszeń może prowadzić dialog i spotykać się, mając na uwadze wspólny cel, jakim jest korzystna i owocna współpraca”.

Wśród Partnerów Strategicznych i prelegentów, ekspertów sektorowych znaleźli się: Comau S.p.A., Elettrotecnica ROLD S.r.l., Enerbrain S.r.l., Innpact Sp. z o.o.

Energy Industry Mixer, wspierany technologicznie przez oprogramowanie B2BSmartMixer®, jest zorganizowany i strukturyzowany tak, aby ułatwić i zmaksymalizować pozyskiwanie kontaktów. Formuła wybrana dla wydarzenia w istocie daje wszystkim uczestnikom możliwość wzięcia udziału w dwóch rodzajach spotkań, poprzedzonych ogólnym wprowadzeniem z otwarciem konferencji plenarnej oraz 3 wybranych przez siebie spotkaniach focusowych (webinarach).

Uczestnicy będą mieli do wyboru trzy różne webinary na wybrane tematy: efektywność energetyczna; pomoc publiczna dla firm inwestujących w energię odnawialną; automatyka i Przemysł 4.0.

Dwa typy spotkań obejmują:

• spotkania B2B wieloosobowe w pokojach rotacyjnych, w których przedstawiciele firm przemysłowych, instytucji i firm eksperckich będą mieli możliwość poznania się oraz nawiązania strategicznych kontaktów biznesowych..
  • spotkania dwustronne 1to1, podczas których przedstawiciele firm będą mogli spotkać się w dedykowany i “ekskluzywny” sposób z ekspertami sektorów tematycznych Energy Industry Mixer prezentując swoje indywidualne propozycje i potrzeby.

“Naszym celem jako Energemini Polska jest wspieranie naszych klientów w podnoszeniu efektywności energetycznej ich fabryk, budynków i biur” – mówi Adam Dutkiewicz, Doradca techniczno-handlowy, dodając: “W okresie powszechnej transformacji energetycznej ważne jest, aby mądrze i efektywnie wykorzystywać zasoby, nie tylko w celu zaoszczędzenia pieniędzy i kosztów dla klienta, ale także w celu coraz bardziej zrównoważonego podejścia do środowiska. Nasze partnerstwo z uznanymi firmami, takimi jak Enerbrain, ROLD i Ecotermica, pozwala nam dostarczać kompletne i konkurencyjne rozwiązania dla naszych klientów, oparte na systemach AI-Based dla budynków, instalacji kogeneracyjnych lub zróżnicowanego IoT. Ogólne zwiększenie wydajności ludzkiego działania, poprzez optymalizację produkcji energii i monitorowanie zużycia, jest kluczową koncepcją, która napędza naszą działalność. Jesteśmy gotowi do zaprezentowania naszego profesjonalizmu i wiedzy fachowej podczas Energy Industry Mixer”.

Program Energy Industry Mixer 2021:

• 10:00-11:30 OTWARCIE KONFERENCJI PLENARNEJ
  • 11:45-12:15 3 SPOTKANIA FOCUSOWE (do wyboru / w tym samym czasie)
    1. Efektywność energetyczna i oszczędność energii w polskim przemyśle
    2. Pomoce publiczne dla firm w Polsce w zakresie energii odnawialnej i automatyzacji
    3. Automatyka i przemysł 4.0 dla firm produkujących w Polsce
  • 12:30-14:20 SPOTKANIA B2B (pokoje rotacyjne – spotkania wieloosobowe)
  • 15:00-17:20 SPOTKANIA 1to1 (spersonalizowane spotkania z ekspertami)

Po więcej informacji zapraszamy na stronę eventu www.energymixer.eu Planowanie spotkań B2B odbędzie się również elektronicznie. Oficjalnymi językami wydarzenia będą polski i angielski.