Energy Industry Mixer III

Mamy przyjemność przedstawić Państwu trzecią edycję Energy Industry Mixer, międzynarodowego spotkania networkingowego, opartego na strukturze niestandardowych spotkań w stylu speed dating, pomiędzy samorządami i firmami z branży energetycznej. Wydarzenie odbędzie się 21 września 2022 roku po raz pierwszy w Centrum Konferencyjnym Letia Business Centre w Legnicy.

Organizatorem wydarzenia są: Legnicka Specjalna Strefa Ekonomiczna, która od ponad 25 lat aktywnie wspiera inwestycje zagraniczne w Polsce, nasz partner Bosetti Global Consulting oraz Polska Strefa Inwestycji.

Współorganizatorami wydarzenia są: nasze Stowarzyszenie, Izba Gospodarcza Energetyki i Ochrony Środowiska (IGEOŚ), Stowarzyszenie Inżynierów-Elektryków Polskich (SEP) oraz Energemini Polska.

Podczas poprzednich 2 edycji Energy Industry Mixera odbyło się ponad 500 spotkań B2B, a w wydarzeniu wzięło udział 200 firm branżowych, takich jak: Tauron Polska Energia, AB Świat Kogeneracji, ABB Polska, Energoprojekt-Katowice, EDF Fenice, Fata EPC, Rold, Enerbrain, Comau, FCA, Comatec Polska, Nexus Nowe Technologie itp. W inicjatywie uczestniczyły również organizacje i władze publiczne, agencje rządowe, przedstawiciele organizacji biznesowych, stowarzyszeń sektora energetycznego oraz uczelni wyższych.

Poniżej film promujący inicjatywę: https://energymixer.eu/it/energymixer-it/galeria-it/

Raport Komisji Europejskiej o stanie środowiska w Polsce (Country Report Poland) oraz najnowsze ekspertyzy dotyczące celów i zobowiązań Polski w zakresie dostosowania do europejskich założeń Green Deal (Bank Pekao w 2021 r.), podkreślają pokaźny zespół inicjatyw i projektów do zrealizowania do 2030 r., przy zaangażowaniu środków finansowych, częściowo zabezpieczonych przez fundusze europejskie. Energy Industry Mixer 2022 ma na celu wspieranie wspomnianej transformacji ekologicznej.

Bohaterami wydarzenia będą polskie miasta i gminy, w szczególności w ramach Europejskiego Planu Działania na rzecz GOSPODARKI CYRKULARNEJ, zainteresowane promowaniem projektów odzysku materiałów i energii z odpadów, i pozostałości miejskich, przemysłowych oraz rolniczych.

Uczestnikami będą firmy aktywne w sektorach:

• odzysku i recyklingu wybranych składników z odpadów;
  • produkcji wtórnych paliw stałych (CSS), które mogą być stosowane w elektrowniach i cementowniach, zgodnie z normami europejskimi;
  • projektowania i budowy instalacji do odzysku energii z odpadów;
  • projektowania i budowy instalacji do produkcji biogazu i biometanu z pozostałości i odpadów z rolnictwa oraz hodowli zwierząt;
  • produkcji energii ze źródeł odnawialnych.

Podczas spersonalizowanych spotkań B2B firmy zaprezentują swoje technologie i najlepsze praktyki, wraz z propozycjami współpracy z władzami lokalnymi, uwzględniając również krajowe i europejskie fundusze publiczne na rzecz zrównoważonego rozwoju w Polsce. Propozycje będą rozpatrywane przez władze lokalne i polskie firmy, które poszukują punktu odniesienia w zakresie włoskich umiejętności i doświadczenia. biorąc pod uwagę istniejącą już silną podstawę współpracy oraz specjalne programy europejskie (w tym Interreg Europa Środkowa).

Podczas wydarzenia przeprowadzone zostaną dwa rodzaje spotkań biznesowych:

1) Spotkania wielostronne B2B (stoły "rotacyjne") - w ramach tego typu spotkań wielostronnych przedstawiciele władz lokalnych oraz doświadczonych firm będą mieli możliwość poznania się, inicjując tym samym wstępne kontakty strategiczne.

2) Dwustronne spotkania 1do1 - władze lokalne i firmy uczestniczące w projekcie spotkają się z delegacjami poszczególnych firm eksperckich, w ramach spotkań "face to face", wyrażając swoje indywidualne potrzeby.

Poniżej przedstawiamy wstępny program wydarzenia:

• 09:00-10:00 - Rejestracja uczestników
  • 10:00-12:00 - Otwarcie i konferencja plenarna
  • 12:00-16:30 - Spotkania B2B (Rotating Tables / 1to1 Meetings)
  • 17:00-18:30 - Uroczysta kolacja

Pod następującym linkiem znajdują Państwo formularz rejestracyjny: https://energymixer.eu/it/energymixer-it/rejestracja-it/

Elektroniczny system umawiania spotkań B2B wymaga uprzedniej rejestracji za pośrednictwem strony internetowej: https://energymixer.eu/it/

Przypominamy, że oficjalnymi językami wydarzenia będą polski i angielski.