Energy Industry Mixer 2022

Dnia 21 września odbyła się trzecia edycja Energy Industry Mixer,, którego tegorocznym gospodarzem była Legnicka Specjalna Strefa Ekonomiczna, a krajem partnerskim Włochy. Kluczowymi tematami wydarzenia były zagadnienia związane z efektywnością energetyczną, ze szczególnym uwzględnieniem pozyskiwania energii z przemysłowych materiałów odpadowych.

Podczas otwarcia wydarzenia miały miejsce wystąpienia różnych osobistości z sektora:

• Ireneusz Zyska - Sekretarz stanu, Pełnomocnik Rządu ds. Odnawialnych Źródeł Energii;
  • Przemysław Bożek - Prezes Zarządu Legnickiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej S.A.;
  • Fabrizio Bosetti - CEO Bosetti Global Consulting;
  • Konrad Trzonkowski - dyrektor generalny ds. rozwoju korporacyjnego (ARP SA);
  • J.E. Aldo Amati - Ambasador Republiki Włoch w Warszawie;
  • J.E. Anna Maria Anders - ambasador Rzeczpospolitej Polskiej we Włoszech;
  • Tadeusz Krzakowski - prezydent miasta Legnicy;
  • Adam Babuśka - Przewodniczący Rady Rozwoju Gospodarczego;
  • Alessandro Saglio - Dyrektor Generalny Confindustria Polonia;
  • Edward Ziaja - prezes Oddziału Wrocławskiego SEP - Stowarzyszenia Elektryków Polskich;
  • Alessandro Minon - prezes Finest SpA.

Jako współorganizator wspieraliśmy rozwój wydarzenia i jesteśmy dumni z udziału włoskiej reprezentacji firm, takich jak: Ecotech Division AMUT srl, Termomeccanica SpA, Enerbrain srl, BTS Biogas, FATA SpA, Montana SpA i Ecotermica SpA, które wyraziły zainteresowanie inwestowaniem w Polsce, przekazując cenne know-how oraz doświadczenie w sektorze, zdobywane przez lata.

Nasze Stowarzyszenie pozostaje do dyspozycji w celu ułatwienia kontaktów i pobudzenia relacji biznesowych włoskich organizacji z sektora energetycznego z polskimi firmami i gminami, uczestniczącymi w wydarzeniu.

Serdecznie dziękujemy Legnickiej Specjalnej Strefie Ekonomicznej, Urzędowi Miasta Legnicy, Izbie Gospodarczej Energetyki i Ochrony Środowiska (IGEOŚ), Stowarzyszeniu Elektryków Polskich (SEP), Santander Bank Polska, naszemu partnerowi i promotorowi wydarzenia - firmie Bosetti Global Consulting oraz wszystkim uczestnikom za uświetnienie imprezy.