Targi Kielce, Confindustria Polonia, ICE

Confindustria Polonia uczestniczyła w Międzynarodowych Targach Technologii Odlewniczych METAL, organizowanych przez Targi Kielce, jeden z największych ośrodków konferencyjno-wystawienniczych w Polsce.

Udział w targach był bardzo liczny, wzięło w nich udział około 300 firm z branży, zaangażowanych w prezentację innowacyjnych technologii i rozwiązań, w tym ponad 50 firm włoskich. Bardzo zróżnicowane pochodzenie pozwoliło również na stworzenie nowych możliwości wymiany i umów handlowych.

Nasz zespół dzielił swoje stoisko z ICE – Warsaw Agency, wszystko aby lepiej reprezentować Sistema Italia i siłę włosko-polskiej społeczności biznesowej, obok Amafond, Włoskiego Stowarzyszenia Dostawców Odlewniczych. Składamy serdecznie podziękowania dyrektorom wspomnianych instytucji: Paolo Lemma i Fabrizio Carmagniniemu.

Targi METAL były ważną okazją do spotkania z włoskimi firmami obecnymi w Polsce, z którymi nawiązaliśmy nowe relacje i umocniliśmy już istniejące. Na koniec, firmy, z którymi się spotkaliśmy, zostały zaproszone do uczestnictwa w organizowanym przez nas Roadshow, serii eventów promujących kompendium Guida Paese 2021“ , w celu wspierania networkingu oraz współpracy Sieci Firm.

Dziękujemy uczestnikom i wszystkim osobom oraz instytucjom, które podczas trzydniowej wystawy mieliśmy okazję poznać.