Industry 4.0 Excellence – Road to Poland

3 listopada odbyła się Wirtualna Konferencja „Industry 4.0 Excellence – Road to Poland”. Wydarzenie miało na celu zaprezentować tematykę Industry 4.0, która na co dzień koncentruje się na innowacjach z nowoczesnymi i awangardowymi rozwiązaniami.

Przede wszystkim chcemy podziękować wszystkim uczestnikom i prowadzącym, którzy wraz z naszym zespołem przyczynili się do pomyślnego przebiegu konferencji. Serdeczne podziękowania w imieniu Stowarzyszenia należą się Ambasadorowi – Aldo Amati, a także instytucjom, które uczestniczyły w tym wydarzeniu, w szczególności Antonino Mafodda, odpowiedzialnemu za ICE oraz Luca Serena, Prezesowi Confindustria Est Europa.

W wystąpieniach, które nastąpiły podczas konferencji, zwrócono uwagę na tematy będące przedmiotem dużego zainteresowania, takie jak cyfryzacja, technologie i zastosowanie innowacyjnych rozwiązań w głównych sektorach przemysłu; nowe perspektywy biznesowe dla firm oraz możliwości dla młodych ludzi, którzy będą podążać za szybkimi zmianami narzuconymi przez pandemię Covid-19, również znalazły szerokie pole do dyskusji.

Bohaterami były historie innowacji przedstawione przez przedsiębiorców, którzy z pasją stawili czoła wyzwaniom i możliwościom oferowanym przez Industry 4.0:

ROLD: Laura Rocchitelli i Paolo Barbatelli
GELLIFY: Edoardo Guerrieri
IDT SOLUTION: Paolo Ferragatta
WFC: Andrzej Michalik

Zakończył konferencję ciekawy dialog akademicki pomiędzy profesorami: Edward Chlebus z Politechniki Wrocławskiej i Marco Taisch z Politechniki Mediolańskiej, poprowadzony przez Mauro Castello – Cluster Fabbrica Intelligente.

Cieszymy się, że mogliśmy podzielić się z Państwem tym ważnym wydarzeniem, mając nadzieję, że będziemy mogli ponownie zająć się tematyką Wirtualnej Konferencji podczas kolejnego wydarzenia, które odbędzie się w przyszłym roku.